Thursday 23 April 2015

Καλώς ήρθες Άνοιξη με με τις (Αλλεργικές) Εκπλήξεις σου...



Μπορεί η άνοιξη να μπήκε επίσημα στα μέσα Μαρτίου αλλά μόλις τις τελευταίας μέρες έχουμε νιώσει το χαμόγελο του ήλιου! Φεύγει ο Χειμώνας και η γη ξαναζωντανεύει!
Δεν λείπουν όμως και τα παρατράγουδα της εποχής καθώς, η φύση ανθίζει και μαζί της ανθίσουν και οι εποχιακές αλλεργίες...

Aντιοξειδωτική, ανοσοενισχυτική, βοτανική φόρμουλα
για την αλλεργική ρινίτιδα 


Ραγδαία αύξηση των αλλεργικών παθήσεων παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο, με το ποσοστό των παιδικών κρουσμάτων να τετραπλασιάζεται. Ο δυτικό τρόπο ζωής, οι αλλαγές στο περιβάλλον αλλά και η συνεχή εξέλιξη των αλλεργιογόνων είναι μερικοί από τους παράγοντες που ενισχύουν αυτήν την μεταβολή.

Τι είναι η αλλεργία και πως την εντοπίζουμε


Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Αλλεργιολογίας (WAO) ο επίσημα παγκόσμιος ορισμός της αλλεργίας είναι ο εξής:
"Αλλεργία: Η αλλεργία είναι αντίδραση υπερευαισθησίας που επάγεται μέσω ανοσολογικών μηχανισμών. Η αλλεργία μπορεί να διαμεσολαβείται από αντισώματα ή κύτταρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το αντίσωμα που χαρακτηριστικά ευθύνεται για μια αλλεργική αντίδραση ανήκει στον IgE ισότυπο και κατά συνέπεια τα άτομα αυτά αναφέρονται ως πάσχοντα από μία IgE-μεσολαβούμενη αλλεργία...."

Κοινός, η αλλεργία είναι η μη φυσιολογική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε κάποια «ξένη» ουσία, η οποία για τους περισσότερους ανθρώπους είναι εντελώς ακίνδυνη.

Συχνότερα συμπτώματα:
Καταρροή και φαγούρα της μύτης,
Κόκκινα μάτια,
Φτάρνισμα,
Βήχας,
Δύσπνοια,
Δερματικό εξάνθημα κλπ.

Nowfoods echinacea
για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού


Νικήστε τις εποχιακές Αλλεργίες



Αρχικά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον αλλεργιολόγο ή το φαρμακοποιό σας και εκείνοι με τη σειρά τους, θα σας προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία ή αγωγή. Παρόλα αυτά, παρακάτω θα βρείτε μικρά Tips για την δευτερεύουσα πρόληψη:
- Φροντίζετε πάντα να αερίζεται το σπίτι/ χώρου δουλειάς όπου περνάτε πολλές ώρες.
- Προσέξτε πού απλώνετε ρούχα και σεντόνια
- Εξωτερικές δραστηριότητες σε κήπους και άλλους εξωτερικούς χώρους, αν δεν γίνεται να αποφεύγονται, να γίνονται με ειδικές μάσκες.
- Τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες να φροντίζουν να έχουν πάντα φάρμακα άμεσης ανάγκης.
- Να γίνεται καθημερινή & εντατική περιποίηση του δέρματος με ειδικά ενυδατικά προϊόντα.


 AVENE Serum apaisant hydratant,
Ενυδατικός, καταπραϋντικός ορός
 

Μικρές αλλαγές σε καθηµερινές συνήθειες σε συνδυασμό με φαρµακευτική αγωγή, μπορούν  να δώσουν - κυριολεκτικά! - ανάσα στον οργανισμό μας.
Προετοιμαστείτε κατάλληλα και απολαύστε την ίσως πιο όμορφη εποχή του χρόνου!


No comments:

Post a Comment