Thursday 14 May 2015

Η «Μόδα» του Yαλουρονικό οξύ


Tι είναι το υαλουρονικό οξύ (hyaluronic acid ή ΗΑ)

Ας αρχίσουμε από τα βασικά.
Το υαλουρονικό οξύ –το οποίο ΔΕΝ είναι οξύ με την κοινή έννοια - χρησιμοποιείται κατά βάση από τους πλαστικούς γιατρούς για την εξάλειψη ή απάλυνση των ρυτίδων του προσώπου, ενώ αποτελεί συστατικό καλλυντικών ενυδάτωσης, όπως είναι οι κρέμες και οι λοσιόν.

Τελευταία μπορούμε να την συναντήσουμε σε διάφορες μορφές όπως κάψουλες, δισκία ή ακόμα και σε υγρή μορφή ως διατροφικό συμπλήρωμα . Ωστόσο πόσο σαφή οφέλη και οι παρενέργειες για τον οργανισμός μας?

Nowfoods Υαλουρονικό οξύ
Φόρμουλα για το δέρμα

Σύσταση και Ιδιότητες 

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται φυσιολογικά τόσο από τον άνθρωπο όσο και από τα ζώα.  Πρόκειται για ένα σύνθετο υδατάνθρακα που αποτελείται από μια σειρά (σε επανάληψη) δύο ενωμένων μορίων σακχάρων. Ο τρόπος που παράγεται το υαλουρονικό οξύ από το σώμα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρος ωστόσο είναι γνωστό ότι στη παραγωγή του συμμετέχει το μαγνήσιο. Πρόκειται, για ένα πολυμερές μόριο, το μέγεθος του οποίου εξαρτάται από τις επαναλήψεις των δύο σακχάρων του.

Η βασική και πιο γνωστή σημαντική ιδιότητα του υαλουρονικό οξύ είναι ότι  συγκρατεί πολλά μόρια νερού. Υαλουρονικό οξύ και νερό δημιουργούν μαζί ένα τζελ που είναι χρήσιμο σε πολλά σημεία του σώματος, όπως για παράδειγμα στους μεσοσπονδύλιους δίσκους.


Vivialab Liv Hyaluronic Super Drops
Πόσιμο υαλουρονικό οξύ


Παρενέργειες & Οφέλη υαλουρονικού οξέος.


Μελέτες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες που σχετίζονται με τα συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος. Με εξαίρεση το ερεθισμένο δέρμα που εμφάνισε ένα μικρό ποσοστό μετά την χρήση προϊόντων με υαλουρονικό οξύ, δεν υπήρχε κάποιο πιο σοβαρό φαινόμενο.

Από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν και τόσο θεαματικά αποτελέσματα.

Κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν πως η συνέργεια υδρολυμένου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος είναι ιδανικός συνδυασμός για την ομαλή και σωστή υγεία των οστών και την αύξηση της βιωσιμότητας των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού αλλά, αν έχει άλλες ιδιότητες  για την ώρα είναι άγνωστες.

Life extension fast acting joint formula
Για την υγεία των αρθρώσεων


Σημαντικά Tips


Μην υπερβαίνετε τη ενδεδειγμένη ημερήσια δοσολογία.

Τα ειδικά σκευάσματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή, πριν από τη λήψη.





No comments:

Post a Comment