Monday 27 January 2014

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ! #1




Αυτή η εντελώς καινούρια στήλη έφτασε για να σας απαλλάξει από την περιέργεια (ενίοτε και το ρίσκο) να δοκιμάσετε τις πιο πρόσφατες και καινοτόμες αφίξεις στον τομέα των φαρμακευτικών καλλυντικών και όχι μόνο. Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί «αα η τάδε καινούρια κρέμα, ωραία φαίνεται μωρέ αλλά μήπως δεν κάνει για μένα…»? Θυμάστε τους δοκιμαστές φαγητών στην Αρχαία Αίγυπτο, οι οποίοι δοκίμαζαν το κάθε γεύμα πριν τον Φαραώ για να σιγουρευτούν ότι είναι ασφαλές και κυρίως ταιριαστό για να το καταναλώσει? Ε λοιπόν κάτι τέτοιο κάνουμε  εδώ. Περνάμε κάποια επιλεγμένα προϊόντα από… έλεγχο  πριν από εσάς για εσάς!

Για να μπούμε κατευθείαν στο ψητό!
Το πρώτο, ή καλύτερα τα πρώτα προϊόντα που επιλέξαμε να δοκιμάσουμε είναι τα Apivita Natural Serums, η καινούρια σειρά ορών για το πρόσωπο της αγαπημένης εταιρείας με τα φυσικά καλλυντικά. Σίγουρα τους τελευταίους μήνες οι οροί είναι ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί στον τομέα της περιποίησης του δέρματος και επειδή πολλά έχουν ακουστεί και διάφορες εταιρείες έχουν λανσάρει τις δικές τους σειρές, σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε από τη δική μας ελληνική Apivita που μάλιστα έχει 4 διαφορετικούς για να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας! Δοκιμάστηκαν λοιπόν για ένα μήνα 3 από τους 4 ορούς της σειράς και πιο συγκεκριμένα ο ορός Ενυδάτωσης (HYDRATION), Λάμψης (RADIANCE) και Κατά των Ρυτίδων (LINE REDUCER). Φυσικά τα αποτελέσματα της χρήσης ορού είναι αθροιστικά και μακροπρόθεσμα και ένας μήνας σίγουρα δε φτάνει για ολοκληρωμένη άποψη,ωστόσο είναι ένα καλό διάστημα για μια πρώτη αξιολόγηση!




 Τα… Συμπεράσματα μας!


Επειδή κάθε ηλικία είναι ξεχωριστή, ως προς το τι ψάχνει από ένα προϊόν, αποφασίσαμε να αποτυπώσουμε στο χαρτί (ή καλύτερα στο pc) τις απόψεις 2 διαφορετικών ηλικιών για μια πιο σφαιρική προσέγγιση στα πράγματα!

ΣΤΑ 25: Είναι η ηλικία όπου γίνεται συνήθως η πρώτη «γνωριμία» με κρέμες ματιών, κρέμες ημέρας, νύχτας κλπ μπουκαλάκια στο ντουλάπι του μπάνιου. Επίσης τα πολλά ξενύχτια αφήνουν το δέρμα αφυδατωμένο και θαμπό (εδώ είναι που σκύβουμε όλες το κεφάλι…). Ενίοτε υπάρχει και πρόβλημα λιπαρότητας ή ακμής, διότι η ακμή δυστυχώς είναι κάτι που δεν σε εγκαταλείπει εύκολα. Επιλέξαμε λοιπόν τον ορό Ενυδάτωσης και εφαρμόσαμε κάθε βράδυ σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό πριν την κρέμα νύχτας για έξτρα ενυδάτωση. Ο συγκεκριμένος ορός περιέχει βιο-δραστική αλόη, υαλουρονικό οξύ, βρώμη και λεκιθίνη, όλα γνωστά για την ενυδατική και αναπλαστική τους δράση. Πράγματι το πρωί το δέρμα ένιωθε ενυδατωμένο, χωρίς ενοχλητικά τραβήγματα και το καλύτερο χωρίς ίχνος λιπαρότητας. Δηλαδή ακόμα και όσες έχετε ακμή και γυαλάδες όχι μόνο δε θα τις επιδεινώσει αλλά θα προσφέρει και την απαραίτητη υγρασία που πολλές φορές έχουν ανάγκη τα δέρματα που υπόκεινται σε αντι-ακνεϊκή αγωγή. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πρωί, πριν την κρέμα ημέρας.

Επιπλέον δοκιμάσαμε τον ορό Λάμψης πριν το καθημερινό και βραδινό μακιγιάζ για προστασία και διόρθωση της θαμπάδας. Το μύρτιλλο και η βιταμίνη C προσφέρουν την απαραίτητη αντιοξειδωτική προστασία από τους ρύπους της ατμόσφαιρας και… τους καπνούς από τα τσιγάρα στα βραδινά μπαράκια  που τόσο ταλαιπωρούν τη νεανική επιδερμίδα! Παρατηρήσαμε ότι το προϊόν είναι εξαιρετικό και ως βάση πριν το μέικ-απ (ή σωστότερα foundation) βοηθώντας το να μείνει σταθερό για αρκετές ώρες. Ο ορός αυτός με συχνή χρήση «φωτίζει» το πρόσωπο και φυσικά ενδείκνυται και για ευαίσθητα δέρματα, λόγω υποαλλεργικής σύνθεσης. Μην ξεχάσουμε και κάτι πολύ σημαντικό: Με συχνή χρήση οι πρώτες ρυτίδες και γραμμές έκφρασης (που κάνουν την εμφάνιση τους από τα 20κάτι) απαλύνουν και προλαμβάνονται!

ΣΤΑ 50: Είναι η ηλικία όπου οι απαιτήσεις του δέρματος αλλάζουν και… αυξάνονται! Κύριες ανάγκες η μείωση των ρυτίδων και η πρόληψη νέων, η σύσφιξη και η βελτίωση της χαλάρωσης, η διόρθωση δυσχρωμιών και θαμπάδας. Επιλέξαμε λοιπόν κυρίως τον ορό Κατά των Ρυτίδων και εφαρμόσαμε κάθε βράδυ σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Κύριο συστατικό αντιγήρανσης (δώσε βάση εδώ ακόμα και αν είσαι κάτω από 40) είναι η Ρεσβερατρόλη. Πρόκειται για μια χημική ουσία (ανήκει στις πολυφαινόλες για όσες γνωρίζουν, που φημίζονται για την αντιοξειδωτική τους δράση) που βρίσκουμε σε αφθονία στη φλούδα του κόκκινου σταφυλιού και προστατεύει τα κύτταρα από την οξείδωση και τη γήρανση-δες το σαν ένα ελιξίριο ζωής για τα κύτταρα σου! Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ικανοποιητικά, τόσο στην καταπολέμηση ήδη σχηματισμένων ρυτίδων, όσο και στη σύσφιξη του δέρματος και στην αποφυγή εμφάνισης νέων. Το δέρμα ένιωθε πιο σφιχτό, ζωντανό και παράλληλα καθόλου λιπαρό ή «βαρύ». Η σύνθεση του ορού είναι εξαιρετικά ελαφριά κάνοντας τον ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Για να τεστάρουμε την αποτελεσματικότητα του ορού Λάμψης και σε πιο ώριμο δέρμα, τον χρησιμοποιήσαμε το πρωί ή/και το βράδυ πριν το μακιγιάζ με όμοιο τρόπο όπως παραπάνω. Παρόλο που ο συγκεκριμένος δεν επαρκεί για επανόρθωση ρυτίδων σε μεγαλύτερες ηλικίες, αποδείχθηκε ιδανικός για μείωση δυσχρωμιών και πανάδων. Το δέρμα έλαμπε και ο χρωματικός τόνος στο σύνολο του εμφανίστηκε πιο ομοιογενής μετά από ένα μήνα καθημερινής χρήσης.

ΤΟ… ΡΕΖΟΥΜΕ!


Ενυδάτωση (Μπλε) και Λάμψη (Πράσινο) είναι η κατάλληλη επιλογή για νεανικά δέρματα, ενώ αν ψάχνεις κάτι πιο δυνατό για αντιρυτιδική προστασία να επιλέξεις ορό Κατά των Ρυτίδων (Κόκκινο). Το πρόσωπο σου θα σε ευγνωμονεί! Μην ξεχάσεις όμως κάτι πολύ σημαντικό, όποια και αν είναι η επιλογή σου: μη διακόψεις τη χρήση τους κατά τη διάρκεια του χρόνου και δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά τους ορούς ανάλογα με τις ανάγκες σου για να μεγιστοποιήσεις τη δράση και τη διάρκεια του αποτελέσματος!

No comments:

Post a Comment